Novelleja:

Useissa eri yhteyksissä on mainittu Strahanin ja Andersin toimittama Swords and Black Magic -kokoelma, jonka on tarkoitus ilmestyä ensi vuoden puolella. Joe Abercrombie ilmoitti jo heinäkuussa kirjoittavansa novellia kokoelmaan ja Scott Lynch puolestaan mainitsi kirjoittaneensa In the Stack -novellin, joka julkaistaan kyseisessä kokoelmassa. Muita kirjailijoita, joiden novellit on mukana, ovat: Gene Wolfe, Michael Moorcock, Glen Cook, Steven Erikson, James Enge, C.J. Cherryh ja Greg Keyes. Kovin on miespuoleisia kirjoittajia lukuunottamatta Cherryhia, mutta lista vielä kasvanee tästä. En millään tahtoisi hidastaa George R.R. Martinin A Dance with Dragonsin kirjoitustahtia (ks. viimeinen lause), mutta olisi aika komeaa, jos tuossa listassa oli myös hänen nimensä ja neljäs Dunk & Egg-novelli.

Se kolmas Dunk & Egg -novelli on ihan oikeasti tulossa ulos ensi vuonna. The Mystery Knight nimellä kulkeva novelli julkaistaan Warriors-kokoelmassa, jonka Martin ja Dozois ovat toimittaneet. Pidän suunnattomasti Dunk & Eggista, koska tarinat sijoittuvat Tulen ja jään laulu -maailmaan, mutta ajalle noin 90 vuotta ennen sarjan tarinan alkamista. Targaryenistina minusta on kiehtovaa lukea taustaa Targaryenien suvusta ja sitä Dunk ja Egg -novellit tarjoavat. Warriors-kokoelmassa kirjoittajia Martinin ja Dozoisin lisäksi ovat: Robin Hobb, Tad Williams, Diana Gabaldon, David Weber, David Ball, Peter S. Beagle, Lawrence Block, Joe Haldeman, Cecelia Holland, Joe R. Lansdale, David Morrell, Naomi Novik, James Rollins, Steven Saylor, Robert Silverberg, S.M. Stirling, Carrie Vaughn ja Howard Waldrop.

Sarjakuvia:

Eilen Martin kertoi blogissaan, että hänen novelleistaan The Skin Trade ja In the House of the Worm tehdään sarjakuvaversiot Avatar Pressin toimesta. The Skin Traden sovituksen ja käsikirjoituksen on tehnyt niin ikään kirjailija, Daniel Abraham, ja piirrokset puolalainen Marek Oleksicki. The Art of Ice and Fire -kirjassa on useita Marekin piirtämiä kuvituksia Tulen ja jään laulu -hahmoista. In the House of the Wormin sovituksen tekee kirjailija John J. Miller ja piirrokset Ivan Rodriguez. Jos näistä sarjakuvista tulee läheskään yhtä hienoja kuin mitä Dunk & Eggista on saatu aikaiseksi, niin kannattanee hankkia.

Elokuvasovituksia:

Martinin The Skin Trade -novellin elokuvaoikeudet on hankkinut Mike the Pike Production. Uusi firma, jolla ei ole paljoa meriittiä näyttää sivuillaan, mutta ehkä tästä ihmissusitarinasta saadaan aikaan kelvollinen filmatisointi, oli se sitten elokuva tai minisarja. Novelli on hyvä, ja idea että taotaan tässä vampyyribuumin aikana kun rauta on kuumaa, on hyvä. Toivon, että novellin sisältöä ei kuitenkaan vesitetä ison rahan toivossa ja kiireellä. Sandkings -novelliin pohjautuva Äärirajoilla tv-sarjan samanniminen jakso oli aika tuskallista katsottavaa, kun itse novelli on puolestaan erinomainen.

Ja lisää Martinin novellien elokuvaoikeuksia on ostettu: In the Lost Landsin, The Lonely Songs of Laren Dorrin  ja Bitterbloomsin optiot on hankkinut tuottaja/ohjaaja Constantin Werner. Sen perusteella mitä lyhyesti tutustuin hänen kotisivuihinsa en ole vakuuttunut, mutta aika näyttää. Kyseessähän on pelkät optiot tässä vaiheessa, mitään konkreettista ei liene tapahdu aikoihin. Novellit ovat erinomaisia ja kannattaa lukea joka tapauksessa.

Täytyy sanoa, että Martin on "Hollywoodissa" tällä hetkellä kuuminta hottia. Valitettavasti Dance with Dragonsin etenemisuutiset eivät olleet yhtä hyviä.