Scott Lynch on tosiaan aktivoitunut internetissä. Vaikka vielä emme ole saaneet tietää milloin The Republic of Thieves ilmestyy (vuonna 2010 joka tapauksessa), niin ainakin hän on antanut lukijoilleen muuta ajanvietettä odotusajalle.

Scott Lynchin kotisivulta löytyy näyte The Republic of Thievestä, jos haluaa etukäteen tutustua tulevaan kirjaan sekä myös uusi näyte Read Seas Under Red Skies -kirjasta kirjailijan kommenttien kera. Samanlaista kommentoitua näytettä Scott on lupaillut myös The Lies of Locke Lamorasta tulevaksi.

Näytteet voi lukea täältä.

Lisäksi Scott on aloittanut online kirjan julkaisun kotisivullaan. Ensimmäinen ja toinen luku on jo julkaistu, ja kolmas on tulossa ihan lähituntien aikana. Itse en ole ehtinyt vielä tutustua tähän Queen of the Iron Sandsiin, mutta olen kuullut positiivista palautetta tekstistä, joten lienee kannattaa lukea.

WSOY on tehnyt melkoisen selväksi, ettei lisää suomennoksia Herrasmiesroistot -sarjaan Locke Lamoran valheiden lisäksi ole tulossa. Jälleen yksi kesken lopetettu sarjan suomentaminen. Saman WSOY teki Naomi Novikin Temeraire-sarjalle. Kirjoja ei ole ostettu kuulemma tuotantokustannuksiin nähden tarpeeksi. Harmittaa ja kunnolla. Varsinkin Tero Valkosen suomennos Locke Lamorasta oli erinomaista työtä ja sen olisi suonut jatkuvan.