Maaliskuu on ihan satunnaisten lukumieltymysten armoilla. Olen toki päättänyt, että heti kun Patrick Rothfussin The Wise Man's Fear postiluukkuun kolahtaa, niin se siirtyy lukulistalleni. Odottelen kirjaa saapuvaksi lähipäivinä (edit heti perään: tuli jo tänään! :)). Le Guinin Maanpakolaisten planeetta ja Swainstonin Aika on lahjoista suurin eivät sitten ilmestyneet kustantajiltaan helmikuussa (murr!), eikä aavistustakaan tällä hetkellä milloin ilmestyvät, kun kustantajat eivät päivitä jälleenmyyjille tai edes kotisivuilleen tietoa.

Hyviä uutisia. Olen saanut luettua McDonaldin The Dervish Housea toistasataa sivua eteenpäin viime kuussa. Ei, en ole saanut sitä loppuun, mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa (alan kuulostaa GRRM:ltä). Tämä lukutahtini ei suinkaan tarkoita, että kirja on huono. Se vaan vaatii enemmän kuin moni muu kirja, vähän samaan tyyliin nimistönsä puolesta kuin Metro 2033.

Oikeasti hyviä uutisia! Scott Lynchin uusimman haastattelun (Extras-välilehdellä) perusteella The Republic of Thieves on kuulemma valmis ja julkaistaan tänä vuonna. Hieno homma.

Päivitys 2.3.: Kustantajilta suoraan saadun tiedon mukaan Le Guinin Maanpakolaisten planeetta ilmestyy 8.3. painosta ja Swainstonin Aika on lahjoista suurin -kirjan julkaisu on siirtynyt syksyyn, eli ilmestyy lokakuussa 2011. Le Guin on tässä kuussa lukulistalla.