Doh diin. Nyt myös Tähtifantasia 2012 -palkintoehdokkaat on julkistettu ja lista näyttää seuraavanlaiselta:

John Ajvide Lindqvist: Kultatukka, tähtönen (Gummerus) – "Kauhuromaani tutkii vaistojen ja yhteiskunnan häilyvää rajapintaa. Teos vakuuttaa herkällä henkilökuvauksellaan."

Hal Duncan: Pako helvetistä! (Like) – "Tyylikäs ja omaperäinen pienoisromaani tempaa mukaansa ja iskee vimmalla päin maailman vääryyksiä."

China Miéville: Toiset (Karisto) – "Vetävästä murhamysteeristä kasvaa henkeäsalpaava kuvaus inhimillisen ymmärryksen ja yhteiskunnan rajojen keinotekoisuudesta."

Andrzej Sapkowski: Kohtalon miekka (WSOY) – "Itäeurooppalaista laatufantasiaa, joka sekoittaa rohkeasti huumoria ja sadun tenhoa realistiseen kerrontaan."

Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi (Atena) – "Kaunis, monipiirteinen tarina eristäytymisestä, kohtalosta sekä rakkaudesta."

China Miévillelle tuli siis ehdokkuus myös fantasiapuolelle, Tähtivaeltajan lisäksi. Jommasta kummasta se palkinto sitten kirjalle myönnetään. Jälleen kerran olen lukenut vain kaksi näistä kirjoista, joten eipä minulla paljoa kommentoitavaa. Harmi, että Steph Swainston ei saanut ehdokkuutta Aika on lahjoista suurin -kirjallaan.