Kolme vuotta sitten, kun loin blogini ja kirjoitin arvostelun Melissa Anellin Harry, A History -kirjasta, en osannut kuvitella, että vielä vuosien päästäkin jaksaisin päivittää blogiani ja arvostella lukemisiani. Ensimmäisen kuukauden jälkeen into hetkeksi hiipuikin, mutta sitten jatkoin uudella tarmolla.

Harry, A History oli vuonna 2008 sadas lukemani kirja. 2009 en moiseen lukemaan asti yltänyt, mutta viime vuonna sadanneksi kirjaksi osui Terry Pratchettin Hyviä enteitä. Tänä vuonna saatan myös yltää sataan kirjaan, ja se on mahdollisesti aakkoshaasteen V-kirja. Olen kolmen vuoden aikana tullut arvostelleeksi yli 210 science fiction ja fantasia -kirjaa (tai spekulatiivista fiktiota, jos genreä haluaa siksi kutsua) sekä joitain kymmeniä novelleja niiden lisäksi. Blogin ylläpito on ollut hauskaa, kun sitä ei ole ottanut turhan vakavasti. Taikakirjaimet on ennen muuta omaksi iloksi luotu lukupäiväkirjablogi.

Kynttilänpuhalluksellani toivon, että tulevinakin vuosina ilmestyisi mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi. Ainakin ensi vuosi näyttää hyvältä. Samalla toivon, että blogiini eksyviltä vierailijoilta löytyy ymmärrystä töksähtäville teksteilleni ja epämääräiselle huumorilleni. Toivon myös sotien päättymistä, ratkaisuja nälänhätään ja vesipulaan, ihmisille tasa-arvoa uskontoon, rotuun, ikään, sukupuoleen/puolettomuuteen ja asuinplaneettaan katsomatta, lunta jouluksi, paljon lahjoja joulupukilta; villasukat, aikakoneen, uuden taikasauvan (vanha ei toimi), ansibelin...