Marraskuun kiireet veivät energiaa sen verran paljon, että lukemisetkin jäivät vähempään kuin toivoin. Sain juuri luettua Jasper Kentin Thirteen Years Laterin, joten siitä lähipäivinä arvostelu. Vampyyriteemani on sen myötä toistaiseksi loppuunkäsitelty. Ehkä palaan teemaan vielä ensi vuonna uudella tarmolla.

Joulukuu. Pohjois-Lapissa on kaamos jo alkanut ja täällä napapiirilläkin eletään hämärän rajamailla, silloin kun ei ole oikeasti pimeää (mitähän vampyyrit tykkäisivät polaariyöstä?). Näin menninkäisen sukuiselle ajanjakso on mitä tervetullein. Olen pimeän ja pakkasen lapsi. Tämä on minun vuodenaikani. Äiti kyllä väitti, että synnyin kirkkaan täysikuun aikaan, mutta mitä lie droppeja on silloin helpotuksekseen popsinut, sillä kuukalenterin mukaan oltiin oikeasti vähenevässä puolikuussa.

Joulukuu tuo kahden aikaisemman vuoden tapaan lukulistalle genrejoulukirjan, jonka olen jo valinnut, mutta en vielä kerro mikä se on. Lisäksi yritän saada Aakkoshaasteen vietyä loppuun vuoden loppuun mennessä, menossa on T-kirjain. Tavoitteen saavuttaminen tekee tiukkaa, mutta kuten vuoden alussa jo päätin, jatkan ensi vuoden puolella jos tarve vaatii. Kuun loppupuolella on tiedossa lomaa, jolloin annan fiiliksen viedä ja luen sitä mikä eniten rentouttaa. 

Joulukuun kunniaksi alla talvinen videopätkä Kate Bushin uudelta loistavan tunnelmalliselta 50 Words for Snow -levyltä. Misty on suosikkikappaleeni, ja on harmi, että sitä ei kuulla videolla kokonaan. Mutta ainakin osa. Lauluun liittyy hupaisa keskustelun katkelma artistin fanifoorumilta:

Fani # 1: It is absolutely stunning, touching, sensual track. And the lyrics...dark, ambiguous, sexy, evocative...
I think that the analysis of the text would take us a lot of time (in style: what the author had in mind?)

Fani # 2 (muutama tunti myöhemmin): Well, she had sex with a snowman...