Männä viikolla ihmettelin mikä buumi on iskenyt televisio- ja elokuvamediaan, kun joka tuutista tuntuu pursuavan fantasiaa ja scifiä ja enemmän tai vähemmän fiktiivistä historiaa.

True Blood sai jokin aika sitten lähetysaikaa Suomenkin tv:ssä ja viime viikolla aloitettiin Dollhousen ensimmäisen kauden esitys. Molemmat ovat maailmalla edenneet jo toisen tuotantokauden verrankin, Dollhouse saanut jopa lopputuomion. Pitkän, piiitkääään tauon jälkeen Battlestar Galactica pääsi jatkumaan kolmannesta tuotantokaudesta eetterissämme ja FlashForward jatkaa kulkuaan sekä Lostin viimeinen kausi pyörii hiljalleen kohti loppuaan. Paria viimeistä pidän lähinnä mainstreamina. Maksullisilta kanavilta tulee omat sarjansa. Canal+ aloittaa kasarisarja V:n 2009-version lähettämisen muutamien päivien kuluttua. Ulkomailla pyörivät mm. Merlin, Legend of the Seeker ja Caprica.

Ja lisää filmataan tai on jo filmattu... tätä blogia lukevat tietävät, että Game of Thrones on tulossa tv-sarjaksi. Vastauksena HBO:lle Starz aloittaa ensi kesänä kutakuinkin samoilla kuvauspaikoilla Pohjois-Irlannissa kuningas Arthur -aiheisen Camelot-sarjan kuvaukset. Siinäpä kilpailija Thronesille. Vaikka Tudors onkin historiallinen sarja, niin useat fantastikot seuraavat sitä mielenkiinnolla. Tudors on kuitenkin edennyt jo viimeiseen tuotantokauteen ja loppuu tänä vuonna. Paikkaamaan saapunee ensi keväänä aloittava The Borgias-sarja.

Myös elokuvapuolella Arthur jaksaa mellastaa, kun Excaliburista on mahdollisesti tulossa parikin versiota. Conanista tehdään uusi leffa (ei - IsoArska ei ole pääosassa) ja vampyyribuumia päässee puraisemaan suunniteltu Dracula-leffa, Vlad. Pois tieltä Twilightin säkenöivät siloposket. Pohjoismaista mytologiaakin ollaan (taas) vilauttamassa kankaalle, kun ensi vuonna lävähtää silmiemme eteen Thor ja Mad Mel Gibson pistää tuulemaan viikinkileffansa kanssa (Snakker du norsk?). Mad Mel puuhastelee myös lisää Mad Maxia.

Näiden lisäksi Robin Hoodia, mustaa zombie surmaa ja paljon muuta. Perässä ei tahdo pysyä, kun kaikkea ja kaikenlaista olisi tarjolla ja lisää tulossa.