Jotkut aamut ovat mukavia.

Tänä aamuna huomasin ensimmäisenä sähköpostistani, että Hugo-paketti on ladattavissa. Vaikka useimmat romaania lyhyemmät tekstit ovatkin jo netin kautta luettavissa ja romaaneistakin minulla oli jo yhtä lukuunottamatta kaikki, niin silti Hugo-paketti tuntuu joka vuosi joululahjalta toukokuussa. Onhan siinä mm. Best Related Works-materiaalia ym. lisäksi.

Toinen sähköposti-ilmoitus tuli Livejournalista, jossa George R.R. Martin on päivittänyt blogiaan A Dance with Dragons -kirjoituksella. Minä pidän tilastoista ja sellaiset nippelijutut kuin, että kirjassa on 73 lukua ja 16 kertojahahmoa (joista tiedän varmuudella 14), piristävät päivänalkua kummasti. Muutenkin on kiehtovaa lukea kirjailijoiden kirjoitusprosesseista, varsinkin kun siihen liittyy sellaista dramatiikkaa kuin Martinin kohdalla voisi sanoa liittyvän. Enää reilu 7 viikkoa niin DANCE ilmestyy. Vaikka yleensä aika rientää nopeammin kuin haluaisikaan, niin tätä kirjaa odotellessa se tuntuu matelevan. Lainaus Martinin blogista:

Kong, you were one mother of a monkey, but I'm glad you're off my back.

...

DANCE took a lot longer than I wanted it to, but I think it's a better tale for all the time and blood and sweat that went into it.

In the end, though, it will be you guys who are the judge of that.

Enjoy the read. Me, I've got another book to write. Yes, climb right on my back... and what a cute little monkey you are...