Vuodatuksella näyttää olevan tiheään tahtiin serveriongelmia, joten pahoittelen jos Taikakirjaimiin ei välillä pääse. Harmillista kaikin puolin, toivottavasti saavat ongelmat korjattua.

Joka tapauksessa, iloisempiakin asioita on käynnissä. Nimittäin Hugo-äänestys 2012 on käynnistynyt. Ja mukana on yksi uusi kategoria, Best Fancast. Minua tämä uusi kategoria ei juuri heilauta, sillä olen kuunnellut vuoden aikana yhden ainoan ns. fan podcastin, ja sitäkään en kokonaan. Amerikkalaiset puheohjelmat eivät ole todellakaan minun heiniäni. Ihan heti en aio myöskään äänestyslomaketta täyttää, vaan käytän hyväksi jäljellä olevan ajan ja tutustun vielä joihinkin viime vuonna ilmestyneisiin teoksiin, jotka ehkä vaikuttavat mielipiteisiini. Kustantajat ja lehdet ovat aloittaneet jo kelpoisten ehdokkaitten listauksen, joten niitä on hyvä tässä vaiheessa katsastaa. Äänestysaikaa ensimmäisellä kierroksella on maaliskuun 11. päivään saakka.

Varsinaiset ehdokkaat julkistetaan pääsiäisen aikaan Lontoossa Olympus 2012 -tapahtumassa, jonne minäkin olen näillä näkymin menossa. Ja varsinainen palkintojenjakotilaisuus pidetään Chicagossa Chicon 7 -worldconissa 30.8.-3.9.2012.