Joitain kirjoja sitä odottaa ilmestyväksi enemmän kuin toisia, ja se ei liene salaisuus niille, jotka ovat blogiani pidempään jo seurailleet, että minä odotan George R.R. Martinin A Dance with Dragonsia. Enkä ole ainoa. Luin A Feast for Crowsin heti sen ilmestyttyä, pariinkiin otteeseen, mutta siitä on nyt jo noin 5 vuotta. Daenerysin ja Branin osuuksien lukemisesta on vielä pidempi aika, puhumattakaan Tyrionista. Toki olen antanut itselleni luvan spoilaantua niiden lukujen osalta, mitkä Martin on lukenut Dancesta eri tilaisuuksissa, mutta eiväthän ne kerro paljoakaan siitä mitä kirjassa oikeasti tulee tapahtumaan.


Olen ollut koko odotusajan optimistinen. Maailmassa on sen verran paljon hyviä kirjoja, että aika ei käy pitkäksi, vaikka yksi kirja ei vuodessa parissa ilmestykään. Mutta kyllä sitä jo oikeasti haluaisi lukea jatkoa tarinalle, johon on tykästynyt. Viimeisen viikon aikana on tullut monta vihjettä ja suoraankin sanottua tietoa siitä, että A Dance with Dragons olisi todellakin valmistumassa ihan lähiaikoina. Tarkoittaako se sitten viikkoa vai kuukautta vai useampaa kuukautta, sitäpä on vaikea ennustaa. Minä toivon, että kyse olisi muutamista viikoista.

Pistin nimittäin taas arvuuttelua pystyyn, ja oma veikkaukseni A Dance with Dragonsin brittipainoksen julkaisupäiväksi on 20.5.2011. Tuo on ehkä hieman optimistinen toive, mutta todennäköisesti en pety, jos se ei toteudukaan. Onhan tässä jo niin paljon harjoitusta matkan varrella tullut. Olen aika ajoin pohdiskellut mikä mahtaisi olla viidennen Tulen ja jään laulu -kirjan suomenkielinen nimi, ja luulenpa, että Kirjavalla se voi olla jo päätettynäkin, mutta itse tyytyisin Lohikäärmetanssiin. Katsotaan sitten sopiiko tuo nimi, kun kirjan on saanut luettua.