Tammikuussa törmäsin Flavorwire.comin artikkeliin, jossa kerrottiin ja näytettiin joidenkin kuuluisuuksien kirjastoja. Puolitoista vuotta sitten hehkutin jo blogissani Neil Gaimanin kotikirjaston ihanuutta ja teenpä sen uudelleen.


Lisää kuvia Gaimanin kirjastosta löytyy täältä. Katso ja ihastu! Flavorwiren jutussa minua kiehtoi ensi silmäyksellä näyttelijä James Stewartin kodista otettu kirjastokuva (artikkelissa virheellinen etunimi):


Siinä on kotoinen ja lämminhenkinen tunnelma, sellainen kirjastohuone, jossa oikeasti luetaan ja viihdytään muutenkin. Samankaltainen fiilis tuli myös Frank Sinatran lukunurkkauksesta, vaikkakaan en tuntikausia Frankin tuolissa viihtyisi. Mutta kirjahyllykkö näyttää siltä kuin siihen olisi kertynyt kirjoja, ei sellaiselta, joka olisi kerralla koottu.


Sen sijaan Lagerfeldin ja Oprahin kirjastot eivät olleet kutsuvia lainkaan, kirjamääristä huolimatta. Diane Keatonin kirjasto tilana on kiinnostava, mutta ei kovin viihtyisä. Tarkoituksena onkin varmaan hakea kirja ja mennä muualle lukemaan ja viihtymään kirjan kanssa.


Minun kirjahyllyni on ollut parin vuoden ajan jatkuvassa myllerryksessä. Milloin tilaa on ollut liian vähän ja kirjat lattialla kasoissa odottamassa aakkostamista, lisähyllyä jne. Nyt kymmenkuntaa kirjaa lukuunottamatta kirjani ovat hyllyissä, kirjailijat oikeassa aakkospaikassa, joskin tarkempi aakkostaminen ja sarjojen järjestely on vielä kesken. Toivottavasti kesällä on siihen enemmän aikaa ja inspiraatiota. Niin tai näin, päätin napsia muutaman kuvan omasta kotikirjastostani, sellaisena kuin se nyt on. Väkisinkin tulee verrattua noihin upeisiin kirjastoihin omaansa, mutta en ole rikas enkä kuuluisa, tilaa on rajallisesti ja joudun vieläpä itse siivoamaan ja pyyhkimään pölyt :) Olen tarkoituksella jättänyt hyllyihin väljää tilaa, että uusien kirjojen sijoittelu ei vaadi liian laajaa kirjojen siirtelyä.


Ensimmäinen seinällinen: kirjailijat A-M


Toinen (puolikas) seinällinen: kirjailijat M-T, antologiat, (järjestelemättömiä) sarjakuvia


Ovenpielen hylly: kirjailijat T-Z

Miltä teidän kirjahyllynne näyttävät? Mikä noista kuuluisuuksien kirjahyllyistä viehättää silmää?

Lopuksi vielä hauska video kirjahyllyjen järjestelystä. Jollakin on ollut paljon joutilasta aikaa, kun tuon on tehnyt.